ISTRAŽI

Pješčana plaža

Ušće Neretve ne samo da je atraktivno po svojstvu delte, sudaranju morskih i riječnih struja već i po pješčanoj plaži koja se nalazi na samom ušću. Plaža na kojoj je vrlo dugotrajno doći do dubina, u ljetnim mjesecima izuzetno topla morsko-slatka voda s prekrasnim pogledom na poluotok Pelješac idealna za sve one koji guštaju u dugotrajnom opuštanju u moru, izradi pješčanih kula i skluptura s djecom, piciginu, kitesurfingu ili se jednostavno bolje snalaze u plitkome nego u dubinama. 

Plaža se nalazi na ruti Mandarina ride, pa se od odlaska na plažu može napraviti aktivan odmor s kombinacijom bicikliranja i plivanja.

Kitesurfing

Dolina Neretve osim za bicikliste predstavlja pravi raj i za ljubitelje kitesurfinga. Kitesurfing ili surfanje uz pomoć zmaja je sve popularniji sport  na vodi zbog čega veliki broj stranca dolazi na ušće Neretve kako bi na idealnom mjestu uz dovoljno vjetra i plitkome moru mogli uživati u svojem hobiju. Kako bi dojam bio bolji, na samom ušću postoji i kamp pa se tako zapravo vaš odmor pretvara u pravu avanturu s miješanjem biciklizma, kitesurfinga, plivanja i kupanja u miksu mora i rijeke te uživanja u prekrasnoj prirodi, prirodnim okusima toga kraja, promatranju ptica i uživanja u lokalnim specijalitetima. 

Pogledaj video o kitesurfingu na ušću rijeke Neretve.

Neretvanske lađe / Fotosafari

Vožnja u pravoj tradicionalnoj neretvanskoj lađi labirintom neretvanskih kanala doživljaj je koji dugo ostaje u sjećanju, Upoznavanje ovog močvarnog područja doline s netaknutom prirodom, vožnja po slikovitim područjima, upoznavanje flore i faune te vožnja uskim kanalima pruža vam nezaboravnu foto safari avanturu. Osim same vožnje, u dogovoru s organizatorom izleta omogućite si dolazak na plantaže mandarina s kojih ćete moći ponijeti mirisne plodove ubrane vlastitim rukama i uživati u njihovu okusu i mirisu.

Neretvnaske lađe osim za turiste, predstavljaju oblik rekreacije te se svake godine, druge subote u kolovozu, tradicionalno održava sportsko rekreativna utrka lađa, tradicijskih autohtonih plovila u Dolini Neretve.

Maraton lađa

Ne postoji pogrešno vrijeme za posjetiti Dolinu Neretve, ali ako vas, uz uživanje na biciklima i u prirodi, zanima osjetiti duh regije, onda pokušajte svoj boravak tempirati na prvu polovicu kolovoza, kada se održava „Maraton lađa“. Neretvanske su lađe nekada bile glavno prijevozno sredstvo vodenim labirintom delte da bi izgradnjom cesta i isušivanjem močvara pale u drugi plan. Od zaborava su ih spasili domaći entuzijasti te je u posljednjih dvadesetak godina „Maraton lađa“, koji se održava druge subote u kolovozu, postao velika turistička, sportska i društvena atrakcija, oko koje stanovnici regije lome uzavrele strasti.